tisdag 7 februari 2017

Ungerska fyllda pannkakor


Pannkakor:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk mjukt smör
  • 2 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker
  • 3 dl mjölk
Lägg mjöl, smör, ägg, salt och socker i en skål, häll i mjölken under omrörning och vispa smeten slät. Grädda pannkakor och lägg på ett fat, håll varmt.

Fyllning:
  • 1 ½ dl mjölk
  • 100 g malda hasselnötter
  • 1 ½ dl socker
  • ½ dl russin
  • rivet skal av 1 citron
  • ev 1 msk rom
Koka upp mjölken, ta av från plattan. Tillsätt malda nötter, socker, russin och citronskal samt ev rom.

Chokladsås:
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl kakao
  • 50 g blockchoklad
  • 1 msk socker
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker

Blanda alla ingr i en kastrull, sjud såsen under omrörning tills den tjocknar, den får inte koka.

Fördela fyllningen på pannkakorna. Vik samman dem till "kvartar", lägg dem på ett fat och häll den varma såsen över. Servera genast.

Jag har ingen aning om var receptet kommer ifrån men jag hittade det här när jag googlade idag.

Inga kommentarer: