fredag 10 februari 2017

Flygande Jakob

Den här 80-talsrätten är fortfarande en stor favorit hos oss.

  • 1 stor grillad kyckling
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1-1 ½ dl chilisås, Heinz
  • 2 paket bacon
  • 2 bananer
  • 1 dl jordnötter

Rensa kycklingen från ben och ev skinn. Klipp baconet i mindre bitar och stek på låg värme så det blir knaprigt. Blanda grädde och chilisås i en kastrull och sjud på medelvärme. Skiva bananerna och lägg ner i kastrullen och sjud i 5 min. Ta av från värmen och blanda ner kycklingen och baconet.

Servera med kokt ris, jordnötterna och en grönsallad.

Kommentar:
Som du kanske märkt så gör jag inte den här rätten i ugnen. Det blir mer sås, bananerna ger mer smak åt såsen och jag har lättare koll på smakerna när jag gör såhär. Och så går det fortare.

Inga kommentarer: