lördag 11 februari 2017

Kycklinggryta bonne femme


  • 1 färsk kyckling
  • 3 msk smör
  • salt, vitpeppar
  • 2 gula lökar, hackade
  • 4 morötter i skivor
  • 200 g champinjoner
  • 3 dl buljong och vitt vin
  • 1 burk eller 1 paket ärtor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vispgrädde

Djupfryst fågel tinas. Dela kycklingen i bitar. Bryn smöret i en gryta, lägg ner kycklingbitarna och bryn dem runt om, krydda med salt och peppar. Tillsätt lök, morot och svamp och låt det bryna med en stund. Späd med buljong och vin och koka under lock på svag värme. Tillsätt ärtorna, tomatpuré och grädde och låt det koka upp. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Servera med ris och en sallad.

Inga kommentarer: