- 2 dl korngryn
- vatten
- 6 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 msk sirap
- 75 g margarin
- 1-2 tsk mald ingefära
- (2 msk mejram)
- 300-400 g rimmat fläsk
Blötlägg grynen i vattnet över natten. Häll bort vattnet och lägg grynen i en smord ugnsfast form. Blanda i salt, sirap och kryddor och häll över mjölken. Ställ in i ugnen i 175° ca 1 timme. Skär fläsket i tunna skivor och lägg ovanpå grynen, in i ugnen igen i en ½ timme tills fläsket är stekt. Sätt ev på grillen eller öka värmen om fläsket inte fått fin färg. Servera med lingonsylt och riven kål.
Kommentar:
Mejram, jag vet inte jag... Mejram är en örtkrydda som ger en nästan jobbigt genomträngande smak så jag skulle nog utesluta den helt, ingefäran räcker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar