fredag 17 februari 2017

Stöpta korngryn med fläsk


  • 2 dl korngryn
  • vatten
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 75 g margarin
  • 1-2 tsk mald ingefära
  • (2 msk mejram)
  • 300-400 g rimmat fläsk

Blötlägg grynen i vattnet över natten. Häll bort vattnet och lägg grynen i en smord ugnsfast form. Blanda i salt, sirap och kryddor och häll över mjölken. Ställ in i ugnen i 175° ca 1 timme. Skär fläsket i tunna skivor och lägg ovanpå grynen, in i ugnen igen i en ½ timme tills fläsket är stekt. Sätt ev på grillen eller öka värmen om fläsket inte fått fin färg. Servera med lingonsylt och riven kål.

Kommentar:
Mejram, jag vet inte jag... Mejram är en örtkrydda som ger en nästan jobbigt genomträngande smak så jag skulle nog utesluta den helt, ingefäran räcker.

Inga kommentarer: