- 2 dl vatten
- 2 tsk salt
- 3 dl rågmjöl
- 2 ¼ dl rågsikt
- 1 liter osötad risgrynsgröt
- 50 g smält smör
Blanda vatten och salt plus mjölsorter och arbeta till en smidig deg. Gör en rulle av degen och skär den i 20 bitar. Kavla varje del mycket tunn till ovaler och trava plattorna på varann med lite mjöl emellan.
Borsta bort mjölet och lägg drygt 2 msk gröt på mitten av varje platta. Vik in kanterna och krusa till dem lite med hjälp av tummen och pekfingret. Fyllningen ska vara synlig i mitten. Grädda i 250° i 10 min. Pensla efteråt med smält smör.
Servera varma med smör eller äggsmör (3 grovhackade hårdkokta ägg + 100 g mjukrört smör).
![]() |
Pirog utan äggsmör |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar