Receptet deltog i en skoltävling med recept med internationell anknytning i Härryda kommun. Receptet vann i kategorin svenskt och serverades i alla skolor i kommunen som fredagsskolmat under Europaveckan i maj 2003.
- 1 burk skinka
- en halv purjolök
- 3-4 färska tomater
- 3-5 vitlöksklyftor
- 0,5 dl vetemjöl
- 5 dl mjölk
- en burk creme fraiche, 2 dl
- 3 dl vispgrädde
Fräs purjolöken i smör i en kastrull tillsammans med den pressade vitlöken. Pudra över vetemjölet och späd under omrörning med mjölken. Tillsätt creme fraiche och grädde och låt såsen sjuda upp under omrörning. Lägg ner skinka och tomattärningar och låt såsen sjuda upp igen under försiktig omrörning. Smaka av med svartpeppar och salt.
Servera till nykokt favoritpasta och en grönsallad.
2 kommentarer:
Hittade hit från bloggkartan. Kommer gärna tillbaka igen. :-) //Mia
Låter jätte gott
Skicka en kommentar