fredag 6 februari 2009

Curryris med kassler

Familjens vardagsfavorit. Yoghurten man äter till är ett måste och ger hela rätten karaktär.

  • 1 gul lök
  • 1-2 morötter
  • olja
  • 5 dl långkornigt ris
  • 1-2 tsk currypulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 9 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 400 g kassler
  • 1 burk majskorn
  • 1 kruka gräslök
  • 1 förpackning turkisk yoghurt eller mezeyoghurt
Skala och finhacka lök och morot. Fräs det i en het kastrull med olja. Tillsätt ris, curry och gurkmeja och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning. Tillsätt vatten och salt. Koka på svag värme i 20 minuter.

Skär bort det bruna ytskiktet från kasslern. Skiva och skär köttet i tärningar. Häll av majsen. Blanda ner kassler och majs i riset och låt allt värmas några minuter. Lägg upp riset på ett fat. Klipp över gräslöken. Servera med yoghurten som var och en tar själv. Den fungerar lite som en sås och håller ihop rätten.
Recept och bild från ICA
Skriv ut receptet (pdf)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: