fredag 6 februari 2009

Kycklingsallad Bombay

Den här salladen är rejält mättande tack vare de “tunga” ingredienserna, men den är ändå lätt. Ett gott bröd till kompletterar bra.

  • 1 grillad kyckling
  • 50 g ost, t ex prästost
  • 1 röd paprika
  • 1 röd lök
  • 1 banan
  • 1 avocado
  • 8 dl strimlad blandad sallad
  • 0,5 dl salta jordnötter

Dressing:
  • 2 dl gräddfil
  • 1-2 tsk stark curry
  • 2 msk mango chutney

Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Skär ost och paprika i tunna strimlor. Skala och skiva lök och banan. Lägg den strimlade salladen på ett fat och fördela övriga ingredienser ovanpå. Dela avocadon, ta ur kärnan och skeda ur köttet. Blanda ihop dressingen. Servera med bröd.

Recept och bild från Arla

Inga kommentarer: