måndag 16 februari 2009

Barnsligt god flarntårta

En lite... knepig tårta som i regel älskas av alla barn (0-99 år).

  • 2 dl socker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl sirap
  • 150 g smält smör
  • en påse chokladpudding
  • 3 dl vispad grädde
  • 1 pkt frysta blåbär - eller färska om du har
Blanda ingredienserna till kakan och bred ut i en smord liten långpanna eller en springform. Grädda i 200 grader i 15-20 min. Ta ut och ställ att kallna. Obs! Kakan är lös när du tar formen ur ugnen.

Blanda ihop chokladpuddingen enligt anvisning på paketet. Bred ut över den kalla kakan. Klicka eller spritsa ut grädden i en ring längs kanten. Sprid ut de tinade blåbären innanför gräddkanten.

Servera inte tårtan med små fina kaffeskedar utan med rejäla ät-don - havregrynsbottnen är ganska seg.

Inga kommentarer: