Läckert frasiga skorpor som mer är som kakor. Saffranssmaken höjs av vaniljsockret.
- 200 g smör eller margarin
- 1,5 dl råsocker
- 1 dl socker
- 4 ägg
- 1 kuvert saffran
- 1-2 msk hett vatten
- 7 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 200 g flagad, rostad mandel
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i äggsmörblandningen till en lös smet/deg. Rör ner mandeln och blanda väl.
Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i fyra lika stora delar. Rulla ut varje del till en längd och lägg längderna på bakpappersklädd plåt.
Grädda i ugnens mitt i ca 10 min. Sänk till 175 grader och grädda vidare i 15 min.
Ta ut och skär i skivor. Lägg på plåtar igen med snittytan uppåt och torka i ca 40 min i 100 grader. Låt gärna skorporna vara kvar i ugnen i några timmar efter att du stängt av.
Förvara i burk med tättslutande lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar