tisdag 15 december 2009

Saffransskorpor


Läckert frasiga skorpor som mer är som kakor. Saffranssmaken höjs av vaniljsockret.
  • 200 g smör eller margarin
  • 1,5 dl råsocker
  • 1 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 kuvert saffran
  • 1-2 msk hett vatten
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 200 g flagad, rostad mandel
Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg. Stöt ev saffranet, lös det i lite hett vatten och vänd ner i äggblandningen.

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i äggsmörblandningen till en lös smet/deg. Rör ner mandeln och blanda väl.

Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i fyra lika stora delar. Rulla ut varje del till en längd och lägg längderna på bakpappersklädd plåt.

Grädda i ugnens mitt i ca 10 min. Sänk till 175 grader och grädda vidare i 15 min.

Ta ut och skär i skivor. Lägg på plåtar igen med snittytan uppåt och torka i ca 40 min i 100 grader. Låt gärna skorporna vara kvar i ugnen i några timmar efter att du stängt av.
Förvara i burk med tättslutande lock.

Inga kommentarer: