- 500 g svinlever
- 200 g späck
- 2 små gula lökar
- 5 rensade ansjovisar
- 2 ägg
- 1-3 tsk socker
- salt, vitpeppar
Panad:
- 150 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 5 dl mjölk eller gräddmjölk
Skölj levern, skär den och det andra i mindre bitar och mal i köttkvarn med finaste skivan. Gör panaden och låt den kallna. Arbeta in levermassan, uppvispade ägg och smaksätt väl med kryddorna. Häll smeten i folieformar och sätt på lock.
Frys pastejen rå och ta fram och tina en form innan du bakar den.
Baka pastejen i vattenbad i ugn 250 grader i ca 45 min.
2 kommentarer:
Jätte mysig blogg :)
Verkar jättegott, har funderat på att göra egen pastej till jul. Sparar ditt recept som inspiration!
Skicka en kommentar