- 2 kg rödkålshuvud
- 4 syrliga äpplen
- 2 stora gula lökar
- margarin eller smör
- 1 msk salt
- ½-1 dl sirap
- 2 dl sammanlagd mängd rödbetsspad, saft, vinäger+vatten eller annat syrligt
- nymald vitpeppar
Strimla kålen fint (ej stocken). Skala äpplena och skär i klyftor. Hacka löken. Smält matfettet och bryn kålen. Tillsätt äpplen, lök, salt och sirap. Rör om och späd med vätskan. Låt kålen sjuda under lock på svag värme tills den är mjuk, ca 45-60 min. Rör om i botten ibland så det inte bränns vid.
Ta av locket mot slutet och rör ner nymald vitpeppar efter smak. Ha i lite i taget tills du får en tydlig vitpepparsmak, det får gärna hetta lite. Låt vätskan koka in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar