tisdag 15 december 2009

Cookies med aprikos och choklad

Ljuvligt sega med rustik havre- och chokladsmak. En bra julklapp får du om du gör som på bilden. Tänk bara på att lägga chokladen separat eftersom den ska blandas i sist.
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 3 dl havregryn
  • 100 g hackade torkade aprikoser
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g mjukt smör
  • 100 g hackad mörk choklad
Blanda alla ingredienser med mjukt smör och rör ner chokladen. Dela degen i två bigar och forma till 15 cm långa längder. Kyl i en timme.

Sätt ugnen på 175 grader. Dela varje längd i 15 bitar och forma till runda kakor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 12-14 min.

Recept och bild från Allt om mat.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: