Knäckebrödet håller sig bäst i ugnen där det håller sig torrt. Men glöm för allt i världen inte att ta ur knäckebrödet innan du ska använda ugnen nästa gång!
- 50 g smör eller margarin
- 1 liter vatten
- 50 g jäst
- 4 msk sirap
- 1 msk salt
- 1 liter rågmjöl
- 1 liter grahamsmjöl
- 0,5 liter vetemjöl special
Dela degen i 32 bitar. Arbeta ihop varje bit till en rund bulle och kavla ut, först med vanlig kavel och sedan med kruskavel. Kakorna ska vara mycket tunna.
Grädda på varm plåt. Har kakorna blivit riktigt tunt utkavlade räcker det med en gräddningstid på 2 min på översta falsen i 275 grader.
Före gräddning
Det gör inget om kakorna inte blivit så hårda för när du förvarar dem i ugnen så blir de hårda där.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar