tisdag 15 december 2009

Saffranspannkaka

Detta är en gotländsk specialitet som äts med vispad grädde och salmbärssylt. Eftersom jag inte vet vad salmbär är så använder jag färska jordgubbar som jag mixar med lite socker.

Koka en lös gröt av 1,5 dl rundkornigt ris, 3 dl vatten, 0,5 tsk salt och 8 dl mjölk. Låt gröten svalna lite.

Blanda ner 2 msk sirap, 0,5 g saffran, 1 dl hackad mandel och 3 ägg. Grädda i smord låg form 30 min i 200 grader.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anna! jag googlade lite, och salmbär är nåt som heter blåhallon på !svenska! . Tydligen lite som blå hallon, typ björnbär, som växer vilt på Gotland.Pannkakan låter ju underbart god, kanske kan vara nåt för gäster i jul! Pia

Daisy sa...

Ja Pia, gillar man saffran så slår den här efterrätten det mesta.

Blåhallon - det låter ju onekligen som björnbär, nåt annat vet jag inte att jag sett. Björnbär finns ju att köpa frysta nuförtiden, det kanske kan vara värt att pröva! /Anna