- 4 ägg
- 3 dl socker
- 100 g mald mandel
- 1½ dl ströbröd, ev glutenfritt
- rivet skal av 1 apelsin
- 125 g smält smör
- 1 dl grädde
- blockchoklad
Dela äggen, rör äggulor och socker fluffigt. Blanda mandeln med ströbrödet och apelsinskalet. Rör ner smör och grädde i ägg-/sockersmeten. Tillsätt ströbrödsblandningen.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll i bröad springform. Grädda i 175 grader ca 1 timme.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll i bröad springform. Grädda i 175 grader ca 1 timme.
Stjälp upp kakan varm på ett fat. Riv chokladen grovt och strö över den varma kakan. Bred ut chokladen eller låt den kallna som den är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar