tisdag 15 december 2009

Pers supergoda korv

En korv som väl inte har så mycket med julen att göra, men vad gör väl det - god är den ändå. Receptet har jag fått av min bror som är mycket förtjust i smakrik mat.

  • 3 kg fett bogfläsk eller fläskfärs
  • en knippe persilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2,5 dl vatten
  • 3 m fjälster
Mal bogfläsket i köttkvarn. Blanda alla ingredienser väl. Fyll fjälstren. Det går lättast med maskin. Knyt bomullssnöre på lagom avstånd för att få korvarna jämnstora.

Lägg korvarna i en ugnsfast form, häll lite vatten i botten på formen och pensla korvarna med olja. Stek i ugnen 35 min i 200 graders värme.

1 kommentar:

Bertil sa...

Fjälster kan vara svårt att få tag i. Men nu har en Web-shop för korvtillbehör öppnat på www.carnivor.se . Den säljer fjälster av alla slag och levererar per post över hela landet, året runt.