tisdag 15 december 2009

Dutournier's chokladtryffel

Lättgjord och inte så fet! image13
  • 200 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 2 msk starkt kaffe
  • 1,5 dl siktat florsocker
  • 1 msk creme fraiche 34%
  • ev 1-3 tsk armagnac, konjak eller likör
Smält chokladen i vattenbad. Blanda i creme fraiche, kaffe, florsocker, smör och ev smaksättning. Rör om väl och ställ i kylen ca 30 min tills smeten stelnat.

Rulla lagom stora kulor av massan och rulla dem därefter i kakao och lägg på smörpapper för att åter igen kylas.

Du kan också använda en kaksprits och spritsa ut små snygga toppar på ett smörpapper. Kyl topparna sedan.

Förvara i burk med tättslutande lock i kylskåp.


julavdelare

1 kommentar:

Recept scones bakning cheesecakes cupcakes choklad bröd bakrecept sa...

Låter inte som ett dumt recept det, får jag pröva på här i hemmet nån dag. Chokladtryffel är alltid gott!
Fin blogg du har förresten, Kram!
Chokladtryffel recept