lördag 11 mars 2017

Risoni-soppa med korv

En lättlagad och förhållandevis billig soppa som i mitt tycke har allt. De hackade tomaterna ger soppan ett lyft. Ett gott bröd till är nog inte fel, eller en dessert efteråt.
  • 1 stor morot
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri
  • 1 bit purjolök
  • 4 potatisar
  • 4 wienerkorvar
  • 2 msk olivolja
  • 2 buljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 1 dl risoni (risformad pasta, Barilla)
  • svartpeppar
  • 2 tomater, grovhackade
  • 1 dl persilja, hackad
Skala och tärna morot, palsternacka och rotselleri. Ansa och skiva purjolöken. Skala och skär potatisen i klyftor, Skär korven i slantar.
Hetta upp oljan i en gryta. Fräs rotfrukterna ca 5 min. Tillsätt purjolök, smula ner buljongtärningarna och fräs under omrörning 1-2 min.
Späd med vattnet och lägg i potatisen. Låta koka under lock ca 5 min. Tillsätt pastan och koka enligt anvisning på förpackningen. Lägg i korven och smaka av med peppar.
Blanda tomater och persilja. Servera soppan och toppa med tomatblandningen.



Receptet lånat från Allt om mat

Inga kommentarer: