- 1 stor morot
- 1 palsternacka
- 1 bit rotselleri
- 1 bit purjolök
- 4 potatisar
- 4 wienerkorvar
- 2 msk olivolja
- 2 buljongtärningar
- 1 liter vatten
- 1 dl risoni (risformad pasta, Barilla)
- svartpeppar
- 2 tomater, grovhackade
- 1 dl persilja, hackad
Skala och tärna morot, palsternacka och rotselleri. Ansa och skiva purjolöken. Skala och skär potatisen i klyftor, Skär korven i slantar.
Hetta upp oljan i en gryta. Fräs rotfrukterna ca 5 min. Tillsätt purjolök, smula ner buljongtärningarna och fräs under omrörning 1-2 min.
Späd med vattnet och lägg i potatisen. Låta koka under lock ca 5 min. Tillsätt pastan och koka enligt anvisning på förpackningen. Lägg i korven och smaka av med peppar.
Blanda tomater och persilja. Servera soppan och toppa med tomatblandningen.
Hetta upp oljan i en gryta. Fräs rotfrukterna ca 5 min. Tillsätt purjolök, smula ner buljongtärningarna och fräs under omrörning 1-2 min.
Späd med vattnet och lägg i potatisen. Låta koka under lock ca 5 min. Tillsätt pastan och koka enligt anvisning på förpackningen. Lägg i korven och smaka av med peppar.
Blanda tomater och persilja. Servera soppan och toppa med tomatblandningen.
Receptet lånat från Allt om mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar