lördag 18 februari 2017

Spagetti med currygrädde

En maträtt som återkommer hos oss ungefär en gång i månaden och har gjort så i säkert 20 år; vi tröttnar aldrig på den.
  • spagetti för fyra
  • 2 paket bacon
  • 1 burk majs
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk smör
  • 2 tsk curry
  • ½ tsk salt
  • ½ dl hackad persilja

Koka spagettin i saltat vatten. Strimla och stek baconet, låt det rinna av på hushållspapper. Häll av spagettin i ett durkslag, låt den ligga kvar och lägg smöret i kastrullen och sätt på plattan igen. När smöret smält, häll då i curryn och dra av kastrullen från plattan, annars bränns curryn lätt. Rör om curryn och häll i grädden. Ställ tillbaka kastrullen på plattan, häll i den avrunna majsen och saltet och låt grädden koka upp. Häll då ner spagettin och baconet och rör om. Strö persiljan över och servera, gärna med en grönsallad med gurka till.

Kommentar:
Curryns smak kommer fram bäst när den får hettas upp i smör eller olja men absolut inte mer än ett par sekunder, då blir den besk.

Inga kommentarer: