- 4 kycklingfiléer
- 1 knippa salladslök
- 1 bit färsk ingefära, ca 2 ½ cm
- 2 gröna paprikor
- 2 msk olja
- 100 g cashewnötter
- 2 msk torr sherry
- 2 msk soja
- 1 tsk maisena
- salt och svartpeppar
- Skär kycklingen i gaffelstora bitar. Ansa och hacka salladslöken. Skala ingefäran och skär den i tändstickstora bitar. Kärna ur paprikan och skär den i bitar.
- Hetta upp oljan i en wok tills den nästan ryker. Lägg i salladslöken och ingefäran. Woka på hög värme 1 min. Tillsätt cashewnötterna och kycklingen.
- Woka 3 min tills kycklingen är genomstekt. Lägg i paprikan och woka ytterligare 3 min.
- Blanda sherry, soja och majsena i en liten skål. Rör ut majsenan ordentligt.
- Häll sojablandingen i woken och woka 1 min tills såsen tjocknar. Krydda efter smak och servera, gärna med stekt ris med ägg.
Tips:
Öka på mängden vätska om du vill ha mer sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar