lördag 11 mars 2017

Fisksoppa med saffran och kokosmjölk

Den här soppan är helt underbar - om man gillar asiatiska smaker. Den är smakrik, lite stark av ingefäran och syrlig av limen. Saffranet anas i bakgrunden.

  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 st fiskbuljongtärningar
  • 1 påse saffran
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk riven ingefära
  • 2 dl vatten
  • 500 g Herrgårdsgrönsaker eller liknande
  • 400 g fisk i tärningar, gärna blandade sorter, t ex lax och torsk
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • några skalade räkor
  • färsk koriander

Häll kokosmjölk, crème fraiche, buljongtärningarna, saffran, salt och ingefära i en kastrull. Koka ihop något några minuter. Häll i vatten och grönsaker, låt koka i några minuter. Skär fisken i munsbitar under tiden. Rör ner lime-rasp och limesaft, lägg i fisken. Ta kastrullen från värmen och låt stå 5 minuter tills fisken är färdig. Häll upp i skålar och lägg i räkorna, garnera med färsk koriander. Servera med färsk baguette.




Receptet lånat från http://elenasrecept.blogspot.se

Inga kommentarer: