onsdag 15 mars 2017

Fläskkotletter på italienska

  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk rosmarin eller 2 tsk torkad
  • 1 tsk rivet citronskal
  • ¼ tsk krossad torkad chili
  • 1 ½ dl hönsbuljong
  • 1 burk krossade tomater
  • salt och svartpeppar
  1. Skär bort överflödigt fett från kotletterna. Häll oljan i en stor stekpanna och bryn kotletterna 2 min på varje sida på hög värme. Lätt kotletterna på en tallrik.
  2. Skala och hacka löken fint. Lägg löken i pannan och fräs under omrörning 5 min. Skala och pressa vitlöksklyftorna och tillsätt dem till löken tillsammans med rosmarin, citronskal och chili. Fräs ytterligare 1 min, rör om då och då.
  3. Sänk till medelvärme och lägg fläskkotletterna i stekpannan. Tillsätt hönsbuljong och krossade tomater och låt puttra i 10-15 min eller tills kotletterna är färdiga och såsen har tjocknat något. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med stekt potatis och ett nybakat vitt lantbröd att suga upp den goda såsen med.

Inga kommentarer: