- 75 g mörk choklad
- 2 ½ dl röd mjölk
- 4 msk socker
- ½ msk maisena
- 1 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 2 äggulor
- 300 g tigerkaka eller sockerkaka
- 4 msk pressad apelsin
- 2 bananer
- 1 ½ dl vispgrädde
- 25 g cocktailkörsbär
- 25 g mandelspån
- Riv chokladen. Lägg den i en tjockbottnad panna tillsammans med mjölken och sockret. Värm på svag värme under omrörning tills chokladen smält och blandningen nästan kokar.
- Sikta maisena, kakao och vaniljsocker i en liten skål. Blanda med 2 msk vatten till en pasta. Rör ner pastan i chokladblandningen. Vispa ner 1 ägg och 2 äggulor. Låt blandningen sjuda 5 min tills den tjocknar, rör om hela tiden. Häll upp i en skål, täck över och ställ i kylskåp.
- Skär kakan i ca 7 cm stora fyrkanter. Lägg hälften av kakan i en stor skål, stänk över hälften av apelsinjuicen. Skiva bananerna och arrangera hälften runt sidorna och på toppen av kakan. Häll på hälften av den kalla chokladblandningen. Gör ett lager till av resten av kakan, juicen, bananerna och chokladblandningen. Vispa grädden och skeda eller spritsa den på toppen. Halvera körsbären och strö dem över kakan tillsammans med mandelspånen. Kyl 1 tim innan servering.
Tips:
Vill du göra det lätt för dig kan du ersätta chokladblandningen med färdigköpt vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar