onsdag 15 mars 2017

Indisk kyckling masala

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 msk vegetabilisk olja
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk ingefära, ca 2 ½ cm
  • 2 msk garam masala
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 2 msk färsk hackad koriander
  1. Skär kycklingfiléerna i gaffelstora bitar. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna tills den nästan ryker. Tillsätt kycklingbitarna och fräs dem 5 min under omrörning tills de är brynta. Ta kycklingen ur pannan. Ställ åt sidan och håll varmt.
  2. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken och ingefäran fint. Fräs löken på hög värme 5 min eller tills den är brynt. Ta hälften av löken ur pannan och ställ åt sidan. Tillsätt vitlöken och ingefäran och fräs 1 min.
  3. Minska värmen och tillsätt garam masala, chili, tomat, kyckling och 1 ½ dl vatten. Låt koka upp. Rör ner grädden och smaksätt med salt och peppar. Smaka av. Låt sjuda 20 min eller tills kycklingen är genomkokt. Lägg på den resterande löken och strö över den hackade koriandern. Servera med basmati-ris, mango chutney och gurkstavar.

Tips:
Garam masala är en vanlig indisk kryddblandning ("masala" betyder just blandning). Den finns att köpa i de flesta större mataffärer och står i kryddhyllan. Påsarna som finns att köpa i "utländska hyllan" är avsedda för endast en maträtt så välj inte fel!

Inga kommentarer: