En söt men frisk jordgubbstårta med marängbotten som ger mersmak. Receptet har jag fått av min syster Kerstin som älskar jordgubbar!
Botten:
3 äggvitor, ca 1 dl
2 dl strösocker
ev 50 g flagad mandel
Fyllning:
2-3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
- Sätt ugnen på 100°
- Vispa äggvitor och socker i en skål som står över en kastrull med sjudande vatten. Smeten ska bli riktigt vit och tjock - "stående". Vänd ev ner den flagade mandeln.
- Bred ut ungefär 2/3 av smeten till en rundel, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut resten av smeten som en kant längst ut på botten.
- Grädda strax under mitten i ugnen tills botten lossnar från pappret, det kan ta 1-1,5 timme. Låt den kallna.
- Rensa jordgubbarna. Vispa grädden. Fyll botten, gärna ett par timmar före servering så att marängen hinner mjuka till sig lite.
2 kommentarer:
mysig blogg:) Glad midsommar!:)
Vilken god tårta.
Nästan så att man längtar ihjäl sig till midsommar!
Skicka en kommentar