Tiramisù med choklad
För chokladälskaren!
- 1 1/2 dl varmt starkt kaffe
- 2 tsk socker
- 30 savoiardikex (200 g)
- 100 g mörk choklad
- 2 dl vispgrädde
- 3 msk socker
- 250 g mascarponeost
- kakaopulver till garnering
- Blanda kaffet med 2 tsk socker och låt det svalna. Lägg hälften av savoiardikexen på botten av en form eller i dessertskålar, bryt ev kexen så att de får plats. Droppa hälften av kaffet över kexen.
- Vispa grädden med 3 msk socker. Blanda grädden med mascarponeosten till en jämn smet. Smält chokladen i vattenbad. Ta skålen från värmen och rör ner lite mascarponesmet i chokladen.
- Blanda chokladsmeten med resten av mascarponesmeten. Bred ut smeten över kexen, spara lite till garnering. Stryk ytan slät och lägg på resten av savoiardikexen. Droppa resten av kaffet över kexen.
- Tryck försiktigt ner kexen i tiramisùkrämen och klicka på resten av krämen till garnering. Sikta över kakaopulver och kyl minst 30 min.
- Ät långsamt och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar