Såhär i sommartider äter man ju gärna glass i stora lass. Den här glassen är lätt att göra och kräver ingen glassmaskin utan bara en elvisp och en frys. Obs! Risk för missbruk föreligger. Risk föreligger också för att smeten inte hinner bli fryst innan den är uppäten!
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl äggvitor
- 3 äggulor
- 2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
Rör ner ägguleblandningen i grädden och blanda väl. Vänd ner äggviteskummet i gräddblandningen och rör försiktigt tills allt är blandat.
Häll smeten i en stor form eller gammal glassburk. Täck med plastfolie eller lock och frys i minst 3-4 timmar. Ta ut formen ur frysen en stund innan den ska serveras så lossnar den lätt från formen.
Servera med ett inte alltför sött tillbehör eftersom glassen i sig är ganska söt och mäktig.
1 kommentar:
Hemmagjord glass är det godaste!
Skicka en kommentar