Till pajdegen:
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 75 g smör
- 3/4 dl kesella
- 400-500 g bland- eller nötfärs
- 1 gul lök, hackad
- 1 påse tacokryddmix
- 1 burk salsa i valfri styrka
- 1 liten burk creme fraiche
- 1 burk majskorn
- 1 påse nachos
- 2 dl finriven ost
Dela degen i två delar. Tryck ut den ena i botten på en pajform, ända fram till kanterna. Den andra delen rullar du ut till en lång rulle, lika lång som omkretsen på pajformen. Tryck fast rullen på kanterna.
Fräs löken i lite smör i en stekpanna. Lägg ner köttfärsen i omgångar och bryn. Häll över kryddmixen samt mängden vatten som står på förpackningen. Låt sjuda tills vätskan är borta.
Lägg färsen i botten av pajformen. Bred ut salsa, creme fraiche och majskorn i jämna lager. Krossa nacho-chipsen över pajen, mängd avgör du själv. Avsluta med att strö den rivna osten över.
Värm allt i ugnen på 225 grader i 20-30 min. Servera med en sallad och gärna en skål guacamole till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar