söndag 1 november 2009

Tacopaj med ostgratinerat nacho-täcke

Har man tröttnat på att äta tacos men ändå vill ha smaken så kan man göra en paj med en sallad till. Gör gärna pajdegen och köttfärsröran dagen innan, det vinner pajen mycket på.

Till pajdegen:
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl kesella
Fyllning:
  • 400-500 g bland- eller nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 påse tacokryddmix
  • 1 burk salsa i valfri styrka
  • 1 liten burk creme fraiche
  • 1 burk majskorn
  • 1 påse nachos
  • 2 dl finriven ost
Finfördela smöret i mjölet och rör ner kesellan. Lägg degen kallt minst en timme, gärna över natten.
Dela degen i två delar. Tryck ut den ena i botten på en pajform, ända fram till kanterna. Den andra delen rullar du ut till en lång rulle, lika lång som omkretsen på pajformen. Tryck fast rullen på kanterna.

Fräs löken i lite smör i en stekpanna. Lägg ner köttfärsen i omgångar och bryn. Häll över kryddmixen samt mängden vatten som står på förpackningen. Låt sjuda tills vätskan är borta.

Lägg färsen i botten av pajformen. Bred ut salsa, creme fraiche och majskorn i jämna lager. Krossa nacho-chipsen över pajen, mängd avgör du själv. Avsluta med att strö den rivna osten över.

Värm allt i ugnen på 225 grader i 20-30 min. Servera med en sallad och gärna en skål guacamole till.

Inga kommentarer: