söndag 1 mars 2009

Köttfärssås utan tomat

I nästan alla köttfärssåser används, om inte krossade tomater så i alla fall någon form av tomat. Denna tomatfria köttfärssås kom min syster Kerstin på när hon inte hade några krossade tomater. Mitt recept är lagom för 5 personer.

  • 1 kg blandfärs
  • 1 stor gul lök, hackad
  • en bit rotselleri, grovriven
  • 1 tsk curry
  • 2 buljongtärningar
  • 4-5 dl vatten
  • salt, svartpeppar
  • ev lite majsenamjöl
Bryn färsen i lite olja eller smör i en gryta. Blanda ner löken och låt fräsa med en stund tills den fått lite färg, strö då över curryn och rör runt. Häll ner vatten, rotselleri och buljongtärningar, rör om och låt sjuda 10 min.

Smaka av med salt och peppar, och red eventuellt av såsen med majsena utrört i vatten om du vill ha den tjockare.

Servera med nykokt pasta och mycket riven ost.


Inga kommentarer: