fredag 6 januari 2012

Crème brûlée...

... brylepudding, créme caramel, dalldall - you name it, gott är det i alla fall!

Jag har fått förmånen att prova på en kyld dessert från Ekströms gratis. De är ganska nya och finns i tre varianter: chokladmousse, pannacotta och crème brûlée.

Varför jag valde just den senare (svårstavat!) är för att jag tror att det är den som är svårast att göra själv, från grunden. Chokladmousse är visserligen svårt att göra själv men finns att köpa i en hel uppsjö märken och prisklasser. Pannacotta har jag aldrig gjort själv men tror inte att det är svårt att göra bara man har tiden, grädde och gelatin (eller gelantin som Ernst säger).


Den var väldigt enkel att tillreda: ner i en kastrull och koka upp under omrörning, hälla upp i skålar och så in i kylen eller skafferiet. Efter ett par timmar var de kalla och då strödde jag på det medföljande råsockret. In längst upp i ugnen på högsta värmen och grill så att sockret smälte och till och med blev lite bränt. In i skafferiet igen för att svalna till ättemperatur.

Guu så gott det var!! Lent, gräddigt och lyxigt. I allra högsta grad värt sina knappt 30 kr!

Jag hade som sagt turen att få prova på en gratis eftersom jag är med som testpilot i Smartsons testpanel. Vill du kan du läsa mer om vad andra testpiloter tyckte om Ekströms kylda desserter, klicka på ikonen:



1 kommentar:

Creme Brulee sa...

Creme Brulee är inte så svårt som många tror! Och tror garanterat att du skulle tycka en hemgjort var betydligt godare!