- 1 kg färsk skinka eller utskuren kotlettrad
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 4 dl äppelcider
- 1 dl kinesisk soja
- 6 krossade enbär
- 1 1/2 tsk torkad dragon
- 1 tsk salt
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1-2 msk majsena
- 3 äpplen och äppelcider
När lagen har kokat upp lägger Maja i köttet med en termometer i och låter det koka under lock.
Under tiden skalar hon äpplena och skär dem i klyftor. Sedan lägger hon dem i en kastrull och häller på cider så det täcker. Äpplena får koka tills de nätt och jämnt är färdiga. Sedan får de svalna.
När termometern visar 70 grader plockar Maja upp köttet och skär det i tunna skivor som läggs på ett fat tillsammans med äppelskivorna.
Maja mäter upp skyn och späder med buljong till 8 dl. Grädde och majsena blandas till en redning och vispas ned i skyn. Såsen får koka upp under vispning och sen sjuda i 5 min tills den är simmig.
Servera gärna skinkan tillsammans med potatis och kokt brysselkål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar