onsdag 15 mars 2017

Kyckling med cashewnötter

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 knippa salladslök
  • 1 bit färsk ingefära, ca 2 ½ cm
  • 2 gröna paprikor
  • 2 msk olja
  • 100 g cashewnötter
  • 2 msk torr sherry
  • 2 msk soja
  • 1 tsk maisena
  • salt och svartpeppar
  1. Skär kycklingen i gaffelstora bitar. Ansa och hacka salladslöken. Skala ingefäran och skär den i tändstickstora bitar. Kärna ur paprikan och skär den i bitar.
  2. Hetta upp oljan i en wok tills den nästan ryker. Lägg i salladslöken och ingefäran. Woka på hög värme 1 min. Tillsätt cashewnötterna och kycklingen.
  3. Woka 3 min tills kycklingen är genomstekt. Lägg i paprikan och woka ytterligare 3 min.
  4. Blanda sherry, soja och majsena i en liten skål. Rör ut majsenan ordentligt.
  5. Häll sojablandingen i woken och woka 1 min tills såsen tjocknar. Krydda efter smak och servera, gärna med stekt ris med ägg.

Tips:
Öka på mängden vätska om du vill ha mer sås.

Inga kommentarer: