onsdag 15 mars 2017

Kyckling med bönor och dill

  • 700 g färskpotatis
  • 250 g haricots verts
  • 1 morot
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 6 dl kyckling- eller hönsbuljong
  • 3 msk hackad färsk eller fryst dill
  • 1 msk pressad citron
  1. Borsta potatisarna och halvera dem. Ansa bönorna. Skala och skiva moroten. Blanda mjöl, paprikapulver, salt och peppar i en djup tallrik. Vänd kycklingfiléerna i mjölblandningen. Spara överblivet mjöl.
  2. Hetta upp oljan på medelvärme i en djup stekpanna. Bryn filéerna ca 4 min på varje sida tills de är gyllenbruna. Lägg dem på en tallrik.
  3. Vispa ner den resterande mjölblandningen i stekpannan. Häll i buljongen, lite i taget medan du rör om och låt koka upp. Tillsätt hälften av dillen samt potatisarna och moroten. Lägg tillbaka kycklingen. Sänk värmen och låt sjuda under lock ca 20 min tills kycklingen och potatisen är genomkokta. Tillsätt bönorna och låt dem bli varma. Rör ner citronsaften och garnera med resten av dillen.

Inga kommentarer: