Den här soppan är helt underbar - om man gillar asiatiska smaker. Den är smakrik, lite stark av ingefäran och syrlig av limen. Saffranet anas i bakgrunden.
- 1 burk kokosmjölk
- 2 dl crème fraiche
- 2 st fiskbuljongtärningar
- 1 påse saffran
- ½ tsk salt
- 1 ½ tsk riven ingefära
- 2 dl vatten
- 500 g Herrgårdsgrönsaker eller liknande
- 400 g fisk i tärningar, gärna blandade sorter, t ex lax och torsk
- 1 lime, rivet skal och saft
- några skalade räkor
- färsk koriander

Häll kokosmjölk, crème fraiche, buljongtärningarna, saffran, salt och ingefära i en kastrull. Koka ihop något några minuter. Häll i vatten och grönsaker, låt koka i några minuter. Skär fisken i munsbitar under tiden. Rör ner lime-rasp och limesaft, lägg i fisken. Ta kastrullen från värmen och låt stå 5 minuter tills fisken är färdig. Häll upp i skålar och lägg i räkorna, garnera med färsk koriander. Servera med färsk baguette.
Receptet lånat från http://elenasrecept.blogspot.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar