tisdag 6 oktober 2009

Fattiga riddare

  • 1 tolvöres vetebröd
  • 2 msk mjöl
  • 7,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 msk socker
  • 2 ägg
  • 3 msk smör
Vetebrödet skäres i skivor. Vetemjöl, ägg och kryddor vispas tillsammans med mjölken. I denna smet läggas brödskivorna och få ligga, tills de äro mjuka. De stekas därefter vackert bruna på båda sidor.
Serveras varma med sylt.

Ja, så här står det i Hemmets kokbok från 1916. Min farfars syster Gerda gick i husmorsskola 1917 och köpte då kokboken för 4 kr och 75 öre. I boken finns många recept på mat vi äter även idag, men också många gamla okända. Eller vad sägs om Sachsisk mjölrätt, Märgpudding eller Skarpskyttar.

Inga kommentarer: